green

duminică, 3 august 2014

Pancakes (clatite americane)










Si pentru ca este vacanta si nu ma mai salveaza gradinita de la micul dejun, incerc sa il diversific si sa pregatesc si altceva decat cereale cu lapte cum ar vrea fetita mea. Asa ca pe langa waffe, au devenit repede preferatele ei si aceste clatite americane. Pufoase, gustoase, cred ca nu este cineva caruia sa nu ii placa.


Pentru ca am si un baietel mai mic, fur bine din cantitatea de zahar. Asa puteti face si voi daca aveti copilasi care inca nu au scapat la sacul cu dulciuri, sau il puteti inlocui un un indulcitor natural (sirop de agave folosesc eu).  

Ingredientele de mai jos sunt pentru reteta clasica:

-         250 gr faina
-         4 linguri zahar
-         1 lingura praf de copt
-         ½ lingurita sare
-         45 gr unt topit
-         250 ml lapte
-         2 oua
-         1-2 lingurite esenta de vanilie

Amestecam intr-un vas faina, zaharul, praful de copt si sarea, adica ingredientele solide, iar in alt vas ingredientele lichide, adica: untul topit, laptele, ouale si esenta de vanilie. Nu ne ramane decat sa le amestecam intre ele.

Daca dorim, dupa ce compozitia este omogena, putem adauga si alte ingrediente (fructe uscate sau proaspete, ciocolata, nuci etc).


Incingem o tigaie teflonata si o ungem cu putin unt. Turnam in ea clatitele folosind un polonic. Dupa ce ati turnat clatita, cu fundul polonicului o nivelati usor, dandu-i forma rotunda.

Cand apar bule pe clatita inseamna ca este timpul sa o intoarcem.

Nu am apucat sa numar cate clatite au iesit, pentru ca s-au mancat in timp ce le faceam. Toata familia a fost incantata si mi-au cerut sa le mai fac.








Spor la bucatarit si pofta buna!



sursa de inspiratie: Teo's kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu