green

luni, 28 ianuarie 2013

Supa crema de dovleac











O supica delicioasa, dulce si aromata, care sigur o sa va placa, mai ales daca sunteti amatori de dovleac. Sa nu mai spunem faptul ca este gata cat ai spune… dovleac J.


Pentru aceasta supa crema avem nevoie de:

-         aproximativ 1 kg dovleac
-         2 cepe mici
-         1 ardei gras rosu
-         1 felie de ghimbir (de cca ½ cm grosime)
-         sare si piper

Dovleacul fiind vedeta, o sa ne ocupam mai intai de el. Il curatam de coaja si de seminte si il taiem cuburi, cam de 2 cm. Ceapa, ardeiul si ghimbirul le taiem cubulete potrivite.

Le punem pe toate la fiert (cu capac) cu sare si piper si apa cat sa le acopere de 2 degete.


Daca nu va place ghimbirul il puteti inlocui cu 2 catei de usturoi, pe care ii pisam in ultimul sfert de ora de fiert.

Dupa ce au fiert lasam sa se racoreasca putin si le pasam la blender.

Asa avem o supica delicioasa pe care o putem servi cu iaurt sau smantana.





  



Spor la bucatarit si pofta buna!




Sursa de inspiratie: Edith's Kitchen




Un comentariu: