green

miercuri, 30 ianuarie 2013

Salata de castraveti chinezeasca











Ei… si daca tot am dat-o azi pe “chinezarii” avem nevoie si de o salata cu care sa asortam bunatatile de pui, racoritoare si gustoasa.


Avem nevoie de:

-         1 castravete lung sau 2-3 mai mici
-         ½ lingurita sare
-         2-3 linguri otet de orez (sau balsamic)
-         ½-1 lingurita ulei de susan (sau de masline)
-         ½ lingurita zahar
-         2-3 lingurite sos de soia
-         ½-1 lingurita sos chilli (eu din pacate nu am gasit, asa ca am sarit peste)

          Spalam si curatam castravetii (putem sa-i curatam de tot, in dungi sau sa-I lasam cu coaja).

          Taiem castravetele in 2 pe lungime.

          Scoatem miezul cu o lingura, apoi taiem felii de cca 1cm grosime.

          Presaram sarea peste feliile de castravete, amestecam bine si lasam la frigider 1 ora, intr-un vas acoperit.


          Intre timp pregatim sosul. Amestecam otetul, sosul de soia, uleiul, sosul chilli si zaharul.

          Scoatem castravetii de la frigider si ii stoarcem bine cu mana.

          Turnam peste ei sosul obtinut si amestecam bine. Potrivim cu sos de soia cat vrem de sarat.


          Servim salata rece. Putem lasa peste noapte la frigider, in felul acesta se vor intrepatrunde mai bine aromele.


 





Spor la bucatarit si pofta buna!



Sursa de inspiratie: Edith's Kitchen


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu