
Inca un aperitiv gustos pe care l-am avut
pe masa de Revelion, care arata foarte bine si se prepara mult mai repede si
simplu decat ati crede.
Avem nevoie de:
-
1
bucata de 300 gr cascaval (Emmentaler)
-
200-250
gr sunca presata
-
3 oua
fierte tari
-
1
ceapa mica
-
2-3
catei de usturoi
-
125
gr unt la temperatura camerei
-
150
gr branza topita
-
patrunjel
verde tocat marunt
-
sare
si piper
Mie
mi-a iesit multa umplutura asa ca am mai folosit o bucata de 200 gr de cascaval,
obisnuit, nu Emmentaler, si am obtinut 2 rulade.
Ok.
Avem ingredientele pregatite? Daca da, trecem la treaba. Nu dureaza mult. Tocam
marunt sunca presata, ceapa, ouale fierte si patrunjelul, iar usturoiul il
pisam.
Le
punem pe toate intr-un bol si adaugam peste ele untul la temperatura camerei,
taiat cubulete, si branza topita si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Potrivim de sare si piper.
Acum
ca avem umplutura pregatita ne ocupam de foaia de rulada. Pentru asta punem intr-un
vas apa la fiert. Cand fierbe apa, luam de pe foc si punem bucata de cascaval.
Acoperim cu un capac si lasam sa se topeasca. Edith, cea de pe blogul careia
m-am inspirat, spunea ca timpul aprox. este de 20 minute, dar la mine a fost
gata dupa 10 minute. Dar cel mai bine testati cu furculita si daca se patrunde
bine si se simte ca este moale inseamna ca este gata.
Cand
este gata cascavalul, il scoatem cu o paleta cu gauri, il punem intre 2 folii
alimentare si il intindem cu un sucitor cat este cald, intr-o foaie subtire.
Odata
ce avem foaia pentru rulada, indepartam folia alimentara de deasupra, ungem cu
pasta pe care am pregatit-o mai devreme si rulam cu ajutorul foliei de jos. Strangem
folia la capete si dam la rece minim 2-3 ore.
Cand
s-a intarit bine taiem felii groase cam de 1 deget.
Spor la bucatarit!
Arata tare bine, si eu am facut ceva asemanator, si stiu ca e tare bun :)
RăspundețiȘtergere