green

marți, 8 ianuarie 2013

Rulada de cascaval cu sunca











Inca un aperitiv gustos pe care l-am avut pe masa de Revelion, care arata foarte bine si se prepara mult mai repede si simplu decat ati crede.


Avem nevoie de:

-         1 bucata de 300 gr cascaval (Emmentaler)
-         200-250 gr sunca presata
-         3 oua fierte tari
-         1 ceapa mica
-         2-3 catei de usturoi
-         125 gr unt la temperatura camerei
-         150 gr branza topita
-         patrunjel verde tocat marunt
-         sare si piper

          Mie mi-a iesit multa umplutura asa ca am mai folosit o bucata de 200 gr de cascaval, obisnuit, nu Emmentaler, si am obtinut 2 rulade.

          Ok. Avem ingredientele pregatite? Daca da, trecem la treaba. Nu dureaza mult. Tocam marunt sunca presata, ceapa, ouale fierte si patrunjelul, iar usturoiul il pisam.

          Le punem pe toate intr-un bol si adaugam peste ele untul la temperatura camerei, taiat cubulete, si branza topita si amestecam bine pana se omogenizeaza. Potrivim de sare si piper.


          Acum ca avem umplutura pregatita ne ocupam de foaia de rulada. Pentru asta punem intr-un vas apa la fiert. Cand fierbe apa, luam de pe foc si punem bucata de cascaval. Acoperim cu un capac si lasam sa se topeasca. Edith, cea de pe blogul careia m-am inspirat, spunea ca timpul aprox. este de 20 minute, dar la mine a fost gata dupa 10 minute. Dar cel mai bine testati cu furculita si daca se patrunde bine si se simte ca este moale inseamna ca este gata.

          Cand este gata cascavalul, il scoatem cu o paleta cu gauri, il punem intre 2 folii alimentare si il intindem cu un sucitor cat este cald, intr-o foaie subtire.

          Odata ce avem foaia pentru rulada, indepartam folia alimentara de deasupra, ungem cu pasta pe care am pregatit-o mai devreme si rulam cu ajutorul foliei de jos. Strangem folia la capete si dam la rece minim 2-3 ore.


          Cand s-a intarit bine taiem felii groase cam de 1 deget.






Spor la bucatarit!



Un comentariu:

  1. Arata tare bine, si eu am facut ceva asemanator, si stiu ca e tare bun :)

    RăspundețiȘtergere