green

luni, 25 iunie 2012

Sterilizarea borcanelor si a sticlelor










        Un pas important pentru a reusi cu succes sa conservam fructele si legumele preferate pentru sezonul rece este si sterilizarea borcanelor sau sticlelor in care vom depozita conservele, dulceturile, gemurile sau compoturile.


          Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam:

-         Spalam mai intai borcanele cu apa calda si detergent de vase, clatindu-le bine din mai multe ape.

-         Le punem la uscat cu gura in jos pe un prosop de bucatarie curat si uscat.

-         Incingem cuptorul la 200°C.

-         Punem borcanele uscate intr-un vas termorezistent si le bagam la cuptor pentru cca 15 minute.

-         Scoatem borcanele si le lasam sa se raceasca


          Asa avem recipiente sterilizate care vor pastra in cele mai bune conditii proviziile noastre pe care le facem ca niste furnicute pentru iarna.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu