Ca de obicei, dupa o masa festiva, ne
raman destule mezeluri. Asa ca ce mod mai gustos de scapa de ele decat pe o
delicioasa pizza. De data asta, pe langa pizza cu sunca, cea care v-am
prezentat-o cu o alta ocazie, am pregatit si pizza salami, care a iesit mult
peste asteptari de gustoasa, tinand cont si cat de simpla este.
Iata de ce avem nevoie:
-
aluat
de pizza, dupa reteta pe care v-am prezentat-o aici
-
mozzarella
-
salam,
de preferinta uscat, eu am folosit un salam de curcan foarte gustos
-
ardei
iute, optional
-
pasta
de tomate
Ca
si cantitati chiar nu va pot spune, in primul rand pentru ca eu pregatesc de
obicei mai multe pizza si de mai multe feluri, iar fiecare poate pune
ingredientele intr-o proportie mai mare sau mai mica, dupa gusturi.
Dupa
ce avem ingredientele pregatite ne apucam de treaba. Intindem aluatul subtire
si il punem in tava unsa cu ulei.
Punem
peste blat o lingura de pasta de tomate sau sos special pentru pizza daca avem
si intindem foarte bine pe toata suprafata.
Urmeaza
mozzarella, pe care o putem taia felii sau o putem rade si presara in strat generos.
Salamul
taiat in felii cat mai subtiri (eu am avut unul deja feliat) il aranjam dupa
bunul plac peste mozzarella.
Daca
avem chef de “picanterii” putem taia un ardei iute rondele si arunca ici colo.
Eu recunosc ca am nimerit un ardei cuminte, asa ca am fost foarte generoasa cu
el.
La
final mai radem putina mozzarella sau chiar cascaval.
Dam
la cuptorul incins la 180°C, in jur de 10-15 minute.
Spor
la bucatarit si la savurat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu