green

marți, 29 mai 2012

"Iepurasi" cu cocos










       Ne apropiem de 1 iunie, ziua in care sarbatorim cele mai dragi fiinte ale noastre, centru universului fiecaruia dintre noi, cei care avem cate un ingeras. Si pe langa toate cadourile pe care le pregatim pentru ei, pentru ca haideti sa recunoastem ca asteptam orice ocazie ca sa ii rasfatam cumva, le putem pregati si aceasta surpriza dulce, de care sigur se vor bucura. Vor fi cu atat mai bucurosi cu cat ii puteti pune sa va ajute. Ce placere este mai mare decat sa-si bage si ei manutele in aluat?


          Ingredientele de care avem nevoie:

-         300 gr biscuiti (petit beurre)
-         100 ml lapte
-         100 gr unt
-         50 gr miez de nuca
-         esenta rom
-         nuca de cocos pentru invelit

          Le putem decora cu:
-         migdale crude pentru urechi
-         ciocolata cu lapte pentru ochi
-         bomboane colorate pentru botic
-         sau creioane colorate pentru decor cu care desenam ochii si boticul


          Fierbem laptele cu untul si il turnam peste biscuitii sfaramati. Daca avem copii mai mari mai putem adauga in lapte si 2 linguri de zahar si 1-2 linguri de cacao. Dupa ce am incorporat laptele in biscuiti adaugam esenta de rom si miezul de nuca macinat si amestecam bine. Putem folosi manutele, cu lingura o sa ne descurcam mai greu.


          Cu mana umeda formam bulgarasi de marime potrivita pe care ii dam prin nuca de cocos.


          Ii putem decora cu urechi din jumatati de migdale crude, botic din bomboane colorate si ochi din picaturi de ciocolata topita sau mai simplu asa cum am facut eu desenam cu creioanele pentru decor.

          Mai este si varianta cea mai simpla, in care pur si simplu punem bulgarasii in hartiute de cupcakes, fara sa mai decoram “iepurasi”. Va spun sigur ca prichindeii nu o sa se supere pe voi, pentru ca o sa ii savureze cu aceeasi placere si cu si fara urechiuse.
 

  


Spor la cofetarit!




2 comentarii: