green

sâmbătă, 19 mai 2012

Iaurtel energizant










          Iupiii… au aparut capsunele!!! Nu stiu voi, dar eu tot timpul astept cu nerabdare luna mai ca sa ma infrupt cu capsune si cu cirese. Si cum anul trecut gaza mea era prea micuta ca sa se bucure de capsune (nu mai este nevoie sa spun mamicilor ca sub un an nu este indicat sa le dam celor mici din pricina continutului de alergeni) anul asta se poate bucura si ea de ele.

  

          Prima data cand a experimentat capsunele a fost foarte incantata. La fel ca la cirese, baga in gurita ba cu o manuta, ba cu alta. Iti venea si tie pofta numai vazand-o cu ce viteza le devoreaza. Bucuroasa ca este la fel de innebunita dupa fructe ca si mine, am vrut sa ii pregatesc o gustarica delicioasa, care are ca ingrediente 3 dintre alimentele ei preferate: iaurtelul, banana si, mai nou, capsunelele.

          Din pacate momentul nu a fost foarte prielnic, pentru ca este un pic bolnavioara, iar pofta de mancare s-a dus pe apa sambetei. Asa ca a refuzat cu desavarsire fara sa guste macar. Din acest motiv, mi-a ramas mie ingrata sarcina de a ma bucura la maxim de aceasta minunatie. Si tocmai de asta va recomand sa faceti portie dubla, sigur o sa poftiti si voi.

          Uff… multa vorbarie si pierdem timp pretios. Sa ne apucam de treaba.

          Avem nevoie de:

-         un iaurtel simplu
-         o banana
-         capsune, cam 5-6 buc sau cate doriti voi

Banana o decojim si o taiem in felii, indepartam coditele capsunelor si le punem la blender impreuna cu iaurtelul.

Si de aici blenderul o sa faca toata treaba. Nu mai ramane decat sa il serviti si sa va bucurati de el.


 
Il puteti pregati si in varianta de baut, inlocuind iaurtul simplu cu iaurtul de baut.



Spor la bucatarit!



Un comentariu: