green

marți, 3 aprilie 2012

Salata de leurda cu oua











          Abia anul trecut am descoperit leurda si de atunci tot incerc sa o folosesc in toate salatele. De obicei o pun in salata clasica de primavara, pe care o sa o postez in curand, dar vroiam ceva mai mult, pentru ca suntem mari fani ai ei si pentru ca am citit numai lucruri bune despre aceasta planta. Asa ca am descoperit aceasta salata savuroasa, pe care sigur o sa o pregatim cat mai des.


          Stim cu totii ca leurda este de fapt usturoi salbatic, asa ca daca va place usturoiul verde in mod sigur o sa va fie pe plac si ea. Si daca va mai spun si cate beneficii ne aduce sigur o sa va conving sa o consumati mult mai des.
       Iata cateva dintre proprietatile leurdei: are o capacitate de curatire a sangelui, ficatului, stomacului si intestinelor mult mai mare decat usturoiul; are efecte antiseptice, antitoxice, diuretice; are efecte in diaree, indigestii, insuficienta biliara, colici abdominali, balonari si in distrugerea viermilor intestinali; reduce hipertensiunea arteriala, scade nivelul colesterolului, previne accidentele vasculare; este benefica persoanelor cu bronsite si infectii la nivelul cailor respiratorii (gripe, raceli); intareste memoria, combate momentele de lapsus, insomniile, ametelile de dimineata, starile de anxietate si neliniste; curate rinichii si vezica urinara.

          Si pentru ca sigur sunteti nerabdatori sa beneficiati de toate aceste calitati hai sa terminam cu teoria si sa trecem la practica.

          Ingredientele de care avem nevoie sunt:

-         2 legaturi leurda
-         2 oua
-         cca 150 gr porumb fiert
-         maioneza (eu am folosit cam o lingura)
-         sare

          Leurda o spalam bine, indepartam coditele si o tocam marunt.

          Fierbem ouale, le curatam de coaja si le tocam cat mai marunt.

       Amestecam leurda, ouale maruntite, porumbul fiert (am folosit de la conserva) si maioneza si potrivim de sare.


          Rezultatul este o salata extraordinar de gustoasa si bineinteles ca si sanatoasa. Dar nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, efortul este foarte mic, asa ca o puteti incerca si voi.





          Spor la bucatarit si la savurat!



Sursa de inspiratie: reteteacasa.ro

         

Un comentariu:

  1. frumoasa prezentare si o reteta reusita, frumos cum sunt combinate culorile si ingredientele, o salata gustoasa, revigoranta pot spune si sanatoasa, as manca non stop :D

    RăspundețiȘtergere