green

luni, 12 martie 2012

Budinca de gris











          De curand am redescoperit cartea Sandei Marin si odata cu ea si o multime de retete pe care le putem pregati pentru copilasii nostri. Aceasta budinca de gris m-a tentat in primul rand pentru ca fetita mea este o mare fana a grisului. Si nu m-am inselat, i-a placut foarte mult. Este o masa perfecta pentru cina si o putem servi atat simpla cat si cu putin gem sau dulceata. Daca punem mai mult zahar este un desert gustos si pentru noi cei mari.


           Ingredientele de care avem nevoie sunt:
-         100 gr gris
-         4 oua
-         1 lingura zahar
-         25 gr stafide sau orice fructe deshidratate (eu am folosit macese)
-         coaja de lamaie sau esenta de lamaie
-         un praf de sare
-         unt pentru uns forma
-         o lingura pesmet
-         400 ml lapte
-         esenta vanilie

          Mixam galbenusurile cu lingura de zahar, pana se topeste zaharul, adaugam grisul, fructele deshidratate pe care le tocam marunt, coaja rasa de lamaie sau esenta de lamaie. 
         

             Batem spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste compozitia de gris, amestecand usor, de jos in sus. 
          Ungem o forma cu unt si o tapetam cu pesmet si apoi turnam in ea compozitia. Introducem la cuptorul preincalzit (180°C) si tinem in jur de 30 minute sau pana trece testul scobitorii.



          Cand este coapta, o scoatem din cuptor si o rasturnam pe un platou. Fierbem laptele cu esenta de vanilie si cat este fierbinte il turnam peste budinca. Nu va faceti griji daca vedeti ca nu absoarbe imediat laptele. Mai ales daca portionati budinca laptele o sa intre mai usor in blat.





          Sper sa le placa prichindeilor vostri.

          Spor la bucatarit!

Sursa de inspiratie: Sanda Marin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu